Skip to main content

Tips voor een schone gft-container

Leg een stukje keukenrol in het gft-bakje

Met een stukje keukenrol onderin je gft-bakje in je keuken blijft het bakje schoon. Het stukje keukenrol mag gewoon in de gft-container.

Leg een krant onderin de gft-container

Met een paar vellen krantenpapier onderin de gft-container hou je ook de container schoon. Zit het gft toch vastgeplakt aan de bodem? Steek het dan los met een schep.

Laat vochtig gft eerst uitlekken

Hoe droger de gft-container, hoe schoner die blijft. Laat vochtig gft zoals fruitafval of etensresten eerst uitlekken voordat je het in de gft-container doet.

Wikkel een vel krantenpapier om vlees- en visresten

Op warme dagen kun je vlees- en visresten beter in een vel krantenpapier wikkelen en dan pas in de gft-container doen. Zo voorkom je maden en andere insecten in het gft.

Zorg voor lagen en ventilatie

Je kunt je gft-container ook droog houden door vochtige groente-, fruit- en etensresten af te wisselen met een laag bladeren of gemaaid gras. Ook kun je een stok onder het deksel doen zodat er lucht bij kan. Hoe droger de inhoud van je gft-container, hoe schoner het blijft.

Zet de gft-container niet in de zon

Op warme dagen doe je er goed aan je gft-container zoveel mogelijk in de schaduw te plaatsen. Doe eventueel een stok tussen het deksel en de bak, zodat de warmte eruit kan.

Lees ook onze tips voor het scheiden van meer gft en hoe je tot minder gft komt.

Terug naar overzicht