Skip to main content

Boven- en ondergrondse containers

Glas

De bekende glasbakken zijn bedoeld voor verpakkingsglas, denk hierbij aan flessen waar drank in heeft gezeten. Of potjes van groenten. Drinkglazen, vazen, ruiten mogen niet in de glasbak. Als steltregel kunt u aanhouden: Als het glazen voorwerp niet door het gat van de bak past, hoort het er ook niet in.

Glas wordt gescheiden ingezameld in wit en bont/gekleurd glas. U mag het ijzeren dekseltje op de pot laten zitten. Ook hoeft u het glas niet schoon te maken, restjes mogen erbij.

Textiel

Textiel kan goed worden gerecycled als het droog en schoon wordt aangeleverd. Doe daarom geen losse stukken textiel in de bak, maar gebruik een plastic zak.

Oud Papier

Op enkele locaties en bij de hoogbouw kunt u in de wijk een container vinden voor oud papier. Oud papier mag niet vettig of nat zijn. Pizzadozen zijn vaak vettig, dit verstoort het verwerkingsproces.

PMD

Op enkele locaties en bij de hoogbouw kunt u in de wijk een container vinden voor PMD afval. De inworp van deze container zijn bewust kleiner gemaakt, zodat de kans kleiner is dat er illegaal afval in gedumpt wordt. Maak uw PMD zakken daarom niet té vol.