Skip to main content

Extra restafval of medisch afval? Dit doet u ermee

Vanaf 1 januari haalt RWM 1 keer per 2 weken PMD aan huis op. De grote containers voor restafval worden 1 keer per 4 weken opgehaald. Ook voor de emmers voor restafval kunnen de ophaaldagen veranderen. Zit uw container voor restafval in de tussentijd al vol, of heeft u medisch afval? Dit doet u ermee!

Ondergrondse containers

Op de website en in de app van RWM kunt u een afvalpas of een extra container aanvragen. Met de afvalpas kunt u de ondergrondse containers gebruiken. Deze optie is voornamelijk bedoeld voor mensen die om medische redenen extra afval produceren. Denk aan medisch afval, stomamateriaal en incontinentiemateriaal. U betaalt een vast bedrag iedere keer dat u de ondergrondse container gebruikt. Medicijnen zijn geen restafval, maar klein chemisch afval. Lever ze gratis in op de milieuparken of bij uw apotheek.

Korting op belasting

Als u door een medische aandoening meer afval heeft dan normaal komt u mogelijk in aanmerking voor een korting op de afvalstoffenheffing. Woont u in Sittard-Geleen? Vraag meer informatie over de korting bij RWM. Inwoners van de overige gemeenten kunnen contact opnemen met de BsGW. Vraag het formulier voor de  tegemoetkoming aan via 088 8420 420.

Milieuparken

U kunt extra restafval naar de milieuparken in Born, Geleen, Sittard en Stein brengen. Kijk op de pagina van het milieupark voor de openingstijden. Ook wanneer u restafval naar het milieupark brengt, moet u daarvoor betalen.

RWM app

Weten wanneer de containers en emmers voor restafval aan huis worden geleegd? Controleer het in de RWM app. U vindt alle ophaaldagen voor uw adres in het maandoverzicht. Daarnaast kunt u ook

Terug naar overzicht