Skip to main content

Openingsdagen en vuurwerk: Dit moet je weten voor de jaarwisseling

RWM wenst iedereen fijne feestdagen.

Het team van RWM gaat ook genieten van de feestdagen én we geven tips over hoe je vuurwerk veilig kan inleveren.

Openingstijden milieuparken

Alle milieuparken van RWM zijn dicht van zondag 24 december tot en met dinsdag 26 december en van zondag 31 december tot en met maandag 1 januari 2024.

Van woensdag 27 tot en met zaterdag 30 december zijn de milieuparken van RWM open volgens de normale openingstijden. Vanaf dinsdag 2 januari gaan ze weer open volgens de normale openingstijden.

Ondergrondse containers gaan op slot

Tijdens de jaarwisseling gaan de boven- en ondergrondse verzamelcontainers voor oud papier, textiel en pmd op slot. Dit doen we om te voorkomen dat er vuurwerk in komt. We sluiten de verzamelcontainers af omdat dit veiliger is voor mensen die ze willen gebruiken, omwonenden en de medewerkers van RWM. 

We doen de verzamelcontainers voor oud papier, textiel en pmd op slot op zaterdag 30 december en we maken ze weer open op dinsdag 2 januari. Wil je pmd, oud papier of textiel in de ondergrondse of bovengrondse verzamelcontainers doen? Doe dat dan ten laatste op vrijdag 29 december. 

Veilig omgaan met vuurwerkresten

Veel mensen steken vuurwerk af met Nieuwjaar. Om te helpen om het veilig op te ruimen geeft RWM een paar tips: 

  • Maak de resten van het vuurwerk goed nat. Zo voorkom je brand.
  • Maak vuurwerk dat wel is aangestoken maar niet is afgegaan helemaal nat voordat je het opruimt. Laat het daarna 24 uur in een emmer water staan.
  • Resten vuurwerk mogen het bij het restafval, maar het is beter om vuurwerkresten naar het milieupark te brengen. Ons team kan hier veiliger mee omgaan en 
  • Ruim het vuurwerk en de vuurwerkresten op. Dit is veiliger voor iedereen die in de buurt woont.

Afvalkalender 2024

Weten wanneer we het afval bij jou in de buurt komen ophalen? Dat zie je makkelijk via de RWM app. Mensen die liever een papieren kalender willen, kunnen die gemakkelijk aanvragen op onze website.

Terug naar overzicht