Skip to main content

Hoe scheid ik nog meer afval?

RWM helpt graag om uw afval zo goed mogelijk te scheiden. Zo houdt u de afvalstoffenheffing zo laag mogelijk en kunnen we belangrijke grondstoffen zoals metaal, plastic, papier, textiel en groenafval verwerken tot nieuwe dingen.

Afval ABC

Met het AfvalABC in de RWM app zoekt u makkelijk op welk afval waar thuis hoort. U kunt allerlei soorten afval invullen in de balk. De app zoekt er de juiste container of zak bij. Zoekt u bijvoorbeeld op waar een shampoofles in mag, dan geeft de app aan dat die bij het PMD moet. Meer weten over een specifieke soort afval? Tik op de soort afval in het AfvalABC of kijk bij Scheidingsinfo in de app. 

Afvalsoorten

Ook op de website van RWM staat handige informatie over waar het afval naartoe kan. Kijk bij Afvalsoorten in het menu of volg de link. 

Afvalscheidingswijzer

In de Afvalscheidingwijzer van Milieucentraal zoekt u makkelijk en snel op waar uw afval naartoe mag. Op de site vindt u meteen uitleg over hoe en waarom afval zo gescheiden moet worden. Ook staan er handige tips en links om afval te voorkomen. 

Waarom doen we dit? 

Veel dingen die we weggooien, kunnen nog gebruikt worden als grondstof voor iets anders. Als we afval goed scheiden, zorgen we ervoor dat er zo weinig mogelijk grondstoffen verloren gaan. Dus twijfelt u? Check het!

Het Aval-ABC kunt u alleen in onze app vinden. Dit formulier is bedoeld voor wanneer u uw artikel niet terugvind in het Afval-ABC. Vul hier uw beschrijving zo goed mogelijk in, dan zoeken wij uit waar dat afval thuishoort. We voegen het dan toe in onze app. Dank voor uw aanvulling!
Terug naar overzicht