Deel deze pagina op:

Onkruidbestrijding

Werktuigdrager

RWM verzorgt in Stein, Sittard-Geleen en Beek de onkruidbestrijding op verhardingen, zoals pleinen, stoepen en goten. Daarbij kan tussen kieren onkruid groeien. In totaal gaat dit om een oppervlakte van meer dan 240 hectare. De oppervlakte van zo’n 350 voetbalvelden.

In 2015 gebeurt de onkruidbestrijding volgens de methode Duurzaam Onkruidbeheer op Verhardingen (DOB). Deze methode stelt zeer strenge eisen aan het gebruik van chemische middelen, om te voorkomen dat deze in ons grondwater terecht komen. Op plekken waar geen chemische middelen gebruikt mogen worden, bijvoorbeeld in een gebied water drinkwater wordt gewonnen, worden ook borstelmachines, branders of bosmaaiers ingezet.

Vanaf 1 januari 2016 is het gebruik van chemische onkruidbestrijdingsmiddelen verboden. Daarna wordt onkruid alleen nog maar bestreden door gebruik te maken van hete lucht of heet water, of door te borstelen.

Terug naar overzicht
RWM App Afvalscheiding keuken Zijlader in actie

Afvalscheiding

Afval scheiden is goed voor het milieu, maar ook voor u en uw portemonnee. Lees hier meer over hoe u verschillende afvalstromen kunt scheiden.

Afvalinzameling

RWM zamelt uw huisafval in. Door middel van huis-aan-huisinzameling en ondergrondse containers voeren wij uw huisafval professioneel af.