Deel deze pagina op:

Afvalinzameling

RWM zorgt voor de afvalinzameling van de Westelijke Mijnstreek. Er zijn milieuparken, ondergrondse containers en brengvoorzieningen in uw wijk voor glas en textiel. Kijk hieronder voor meer informatie.

Afvalwijzer

Klik hier om uw persoonlijke afvalwijzer te bekijken of zelfs in PDF te downloaden. Deze informatie is altijd actueel. Zodra er wijzigingen zijn, passen wij die direct aan. De beste manier om de afvalwijzer te raadplegen, is via de RWM-app. U kunt in de app ook instellen dat u een herinnering ontvangt wanneer u het afval buiten moet zetten.

Milieuparken

RWM beheert de 6 milieuparken van de gemeenten Sittard-Geleen, Beek, Stein en Beekdaelen. Wij hanteren de tarieven die door de gemeenten zijn vastgesteld.

Brengvoorzieningen in de wijk

De (ondergrondse) containers voor textiel en glas zijn voor iedereen toegankelijk. Aanvullend hierop zijn er bij de hoogbouw containers te vinden voor PMD en voor restafval. Deze zijn alleen toegankelijk voor de bewoners van de hoogbouw, zij hebben een afvalpasje waarmee de container geopend kan worden.

RWM App Afvalscheiding keuken Zijlader in actie

Afvalscheiding

Afval scheiden is goed voor het milieu, maar ook voor u en uw portemonnee. Lees hier meer over hoe u verschillende afvalstromen kunt scheiden.

Afvalinzameling

RWM zamelt uw huisafval in. Door middel van huis-aan-huisinzameling en ondergrondse containers voeren wij uw huisafval professioneel af.