Skip to main content

Actuele ontwikkelingen m.b.t. corona

31-3-'20
  • De Chemokar voor het inleveren van Chemisch Afval zal voorlopig niet meer aanwezig zijn in gemeente Beek. Voor het inleveren van zulk afval, kunt terecht op het milieupark in Sittard of Geleen.
25-3-'20
  • Het milieupark in Born wordt tot nader order gesloten. De inrichting van dit park maakt het lastig om de richtlijnen van RIVM op te volgen. Een sluiting is onvermijdelijk. Indien nodig, kunt u gebruik maken van de milieuparken Geleen en Sittard.
  • Het milieupark Schinnen blijft geopend, echter is het vanaf 27 maart niet meer mogelijk om hier betaalde afvalstromen (restafval, puin, asbest en hout) te storten. Dit is omdat we de pintransacties willen vermijden, waardoor onze medewerkers in contact met de bezoekers komen.
20-3-'20
  • De landelijke compostdag van 28 maart, is afgeschaft. U kunt dus op deze dag geen gratis compost afhalen op de bekende locaties. Mogelijk vindt de compostdag plaats later in het jaar plaats. 
19-3-'20
  • Milieupark Stein sluit poorten vanaf zaterdag 21 maart. Vanwege de forse toename aan bezoekers, is de drukte niet meer te reguleren op dit milieupark. Om de verkeersveiligheid, maar vooral de gezondheid van bezoekers te kunnen garanderen, heeft RWM besloten om het milieupark Stein tot nader order te sluiten.
  • Voorlopig vindt er geen inzameling van klein chemisch afval plaats in Stein.
18-3-'20
  • Vanaf heden worden de bezoeken op de milieuparken gereguleerd. Dat betekent mogelijk dat u pas naar binnen mag, als andere bezoekers het park hebben verlaten. Deze maatregel is noodzakelijk, om de veiligheid van onze medewerkers te kunnen garanderen. Het explosieve aantal bezoekers is mogelijk het gevolg van de vele mensen die nu thuis zitten en de boel aan het opruimen zijn.
17-3-'20
  • Per direct legt RWM de inzameling van het oud papier stil. Deze maatregel is het gevolg van het ziekteverzuim onder onze medewerkers. De maatregel houd stand tot nader order. Spaar uw oud papier thuis op, of breng het tussentijds naar een milieupark. Gelieve geen papier buiten te leggen.
Terug naar overzicht