Skip to main content

Milieuparken Born en Schinnen weer toegankelijk voor al het afval vanaf 6 mei

Milieupark Schinnen

PERSBERICHT 4 mei 2020

Milieuparken Born en Schinnen weer toegankelijk voor al het afval vanaf 6 mei

De milieuparken van Born en Schinnen zijn enige tijd enkel bereikbaar geweest voor het brengen van niet-betaalde afvalstromen. Het brengen van betaalde afvalstromen zoals hout of restafval, was niet mogelijk omdat o.a. de pintransacties niet veilig konden worden uitgevoerd. Ondertussen heeft RWM de nodige aanpassingen doorgevoerd aan het betaalproces. Zo wordt voortaan de pinautomaat vanaf een gepaste afstand aangereikt en kunnen de medewerkers van een afstand het te betalen bedrag doorgeven aan de pinautomaat. Vanaf 6 mei is het daardoor weer mogelijk om ook betaalde afvalstromen te brengen.

Milieupark Stein weer open vanaf 11 mei

In samenwerking met gemeente Stein, vinden er momenteel enkele aanpassingen plaats op het milieupark in Stein. Zo wordt het terrein uitgebreid en wordt er een eenrichtingsroute ingesteld, zodat bezoekers niet door elkaar heen kunnen rijden.

Vanaf 11 mei heropent milieupark Stein de deuren voor alle afvalstromen, met uitzondering van grof snoeiafval, PMD en oud papier. Het milieupark is geopend op maandag t/m zaterdag, van 8.00 uur tot 15.00 uur. Er zijn verkeersregelaars aanwezig om alles in goede banen te leiden.

Oud papier en PMD kunnen de inwoners kwijt in de tijdelijke containers in de kernen Stein, Elsloo en Urmond. De containers in Elsloo en Urmond zijn geopend op maandag t/m vrijdag, van 8.00 tot 15.00 uur. De containers in Stein zijn geopend  op maandag t/m zaterdag, van 8.00 tot 15.00 uur. Bij de containers in Stein is er tevens de mogelijkheid om grof tuinafval te brengen.

Advies

RWM hanteert nog altijd een toegangsdosering van maximaal 5 voertuigen op alle milieuparken. Hierdoor kunnen er op drukke momenten files ontstaan. Het advies blijft daarom ook nog altijd om het milieupark alleen te bezoeken als het echt niet anders kan. Breng uw afval en verlaat het milieupark zo snel mogelijk. En luister goed naar de instructies van de medewerkers.

Actuele ontwikkelingen

Tijdens de corona-crisis, houdt RWM alle actuele ontwikkelingen in hun bedrijfsvoering bij op www.rwm.nl en in de RWM-app.

Terug naar overzicht