Skip to main content

RWM en Het Goed openen Kringloopcontainer in Geleen

Inwoners van de gemeenten Beek, Echt-Susteren, Sittard-Geleen en Stein mogen gratis alles naar het milieupark in Geleen brengen wat in goede staat is en andere mensen nog kunnen gebruiken. Dat kunnen kleine spullen zijn zoals huisraad, maar ook grotere spullen zoals meubels en fietsen. “Voorwaarde is wel dat de inwoners spullen doneren die schoon, heel en compleet zijn”, zegt Sonja Janssen van Het Goed in Sittard. Vervolgens gaan de gedoneerde spullen naar kringloopwarenhuis in Sittard. 

Milieu

Graat Bouwens, manager van de milieuparken van RWM, is enthousiast over de nieuwe container. “Met de kringloopcontainer laten RWM en Het Goed samen zien waar we goed in zijn. We verkleinen de afvalberg en we geven mooie spullen een tweede kans. Dat is beter voor het milieu en beter voor de inwoner.”
Volgens de Branchevereniging Kringloopbedrijven Nederland (BKN), is vorig jaar 126 miljoen kg aan goederen naar kringloopwinkels gebracht. Dat staat voor een besparing van 137 miljoen kg CO2, genoeg energie om 72.000 huizen een jaar lang mee te verwarmen. 

Succes

Theo Stassen van Het Goed: “De samenwerking tussen het milieupark en de kringloopwarenhuizen van Het Goed bestond al in andere steden, waaronder Nijmegen en Venlo. Als ik zie hoe de inzameling van kringloopgoederen daar loopt, mogen we binnenkort iedere dag de container leegmaken.
De medewerkers van het milieupark in Geleen zien het ook hoe hard het nodig is. “Iedere dag zien we mooie spullen tussen het afval belanden. Vanaf vandaag is daar een oplossing voor. Mooie stoelen en verhuisdozen die mensen eerst weggooiden, worden nu doorgegeven. Dat maakt wel extra werk voor ons maar het is de moeite waard.”

Zelf iets inleveren?

De kringloopcontainer staat links bij de ingang op het milieupark in Geleen. De medewerkers van het milieupark beoordelen of de spullen goed genoeg zijn voor een volgende gebruiker.

Dit mag je inleveren bij de kringloopcontainer
 

Terug naar overzicht