Skip to main content

Echt-Susteren treedt toe tot RWM

Wethouders en bestuurder bij toetreding Echt-Susteren

Sinds 1 januari is de gemeente Echt-Susteren toegetreden tot afvalinzamelaar RWM. Bij RWM zijn al de gemeenten Beek, Beekdaelen, Stein en Sittard-Geleen aangesloten.

Vertrouwen

Wethouder Hub Meuwissen: “RWM zamelt vanaf 1 januari 2023 het afval in voor onze gemeente Echt-Susteren. We hebben voor hen gekozen omdat RWM bekend staat als een professionele en klantgerichte organisatie. Bij afwijkingen en vragen kunnen onze inwoners direct contact opnemen met de klantenservice van RWM. Dat geeft mij het vertrouwen dat deze samenwerking goed verloopt.”

In de tussentijd heeft RWM zich voorbereid op een goede samenwerking, zegt directeur/bestuurder Ralf Krewinkel

“We zijn blij met het vertrouwen dat de gemeente Echt-Susteren in RWM stelt. Met veel enthousiasme gaan we aan de slag voor de gemeente en haar inwoners”.

Door de nieuwe samenwerking wordt het restafval, PMD (Plastic verpakkingen, metaal (blik) en drankkartons) en GFT (Groente, fruit en tuinafval) mogelijk op andere dagen ingezameld. De juiste ophaaldagen per adres staan in de RWM app, op de website van RWM en op de Afvalkalender.

Over RWM

RWM verzorgt een breed aanbod van afval- en reinigingswerkzaamheden. Van het inzamelen van afval, de reiniging van de openbare ruimte, het bestrijden van gladheid en onkruid tot het beheer van milieuparken in de aangesloten gemeenten. De afvalinzamelaar voert die taken uit met bijzondere aandacht voor het milieu en de maatschappij. RWM vindt het vanzelfsprekend om rekening te houden met duurzaamheid tijdens de uitvoering van taken. Betrokkenheid bij mens en milieu staat daarom hoog in het vaandel.

Terug naar overzicht