Skip to main content

Lange wachttijden milieuparken

Milieuparken in Limburg hebben een drukke week achter de rug. Daarbij liep de wachttijd in enkele gevallen op tot meer dan een uur.

"We zien dat veel mensen die verplicht thuis zitten, zijn gaan opruimen", vertelt Max Starmans, teamleider van het milieupark in Sittard. "Dit zorgde de afgelopen week voor een flinke afvalberg. Die konden we niet aan."

Agressie
De oplopende wachttijden zorgde volgens Starmans in sommige gevallen voor vervelende situaties en agressie naar personeelsleden.

Gedoseerd
"Voor ons is het belangrijk dat iedereen gedoseerd komt", vertelt Starmans. We kunnen geen duizenden mensen aan, maar spreiding werkt. Het zou voor ons fijn zijn dat mensen die aankomen en een lange rij zien omdraaien en het de volgende dag opnieuw proberen."

Drukte
Zaterdag valt de drukte in Sittard mee. De wachttijd liep in de loop van de ochtend op tot een kwartiertje. Daar konden de meeste bezoekers prima mee leven.

Maatregelen
Wel zijn er op de parken in Sittard-Geleen maatregelen genomen om besmettingen te voorkomen. "Op dit moment mogen maximaal tien mensen tegelijk het park op. Daarna gaat de poort dicht. Op het moment dat er weer twee mensen vanaf gaan, mogen er weer twee op. Ook vragen we aan mensen om kinderen in de auto te laten zitten. "

Dicht
Per park wordt bekeken of het open kan blijven. Het milieupark in Stein moest eerder sluiten omdat het niet groot genoeg is om voldoende afstand tussen bezoekers te garanderen. In de parken van Sittard en Geleen is dat nog geen probleem.

Terug naar overzicht