Skip to main content

Buurtsessie in de Baandert positief verlopen

De buurtsessie in de Baandert in Sittard is positief verlopen. Op zaterdag 16 september 2023 stonden een paar van onze medewerkers van RWM met een stand bij de ondergrondse containers aan de Henric van Veldekestraat. Daar staat regelmatig afval naast de container. Wij willen onderzoeken hoe we inwoners in de Baandert kunnen helpen de buurt netjes te houden.
 
Tijdens de buurtsessie kregen mensen uit de Baandert de gelegenheid om hun mening te geven over het brengparkje met de ondergrondse containers. Van tevoren hadden zij per brief een uitnodiging ontvangen en een folder met tips over hoe je afval nog beter kan scheiden. Onze nieuwe grondstoffencoaches deelden handige tips en gingen het gesprek aan met de omwonenden.
 
Inwoners en maatschappelijke organisaties zoals de buurtpreventie in de Baandert maakten graag gebruik van de mogelijkheid om hun mening te geven en ideeën te bespreken. Veel bewoners zijn blij dat ze tussen de ophaaldagen door hun afval kunnen wegbrengen. Zo kunnen ze gemakkelijk hun huis netjes houden. Direct omwonenden gaven juist aan veel last te hebben van het bijgeplaatste afval. Ook zien zij vaak dat buurtbewoners (te) volle pmd-zakken in de containers willen proppen, waardoor de vulopeningen verstopt raken, of dat ’s avonds laat afgedankte huisraad wordt geplaatst.
 
Er kwamen ook mooie initiatieven naar voren. Vrijwilligers van Buurtpreventie de Baandert en andere bewoners ruimen bijvoorbeeld regelmatig het brengparkje op, of maken het afval kleiner zodat het beter in de containers past.
 
Wij gaan nu aan de slag met de input van de omwonenden en organisaties uit de wijk en gaan hierover een terugkoppeling geven aan inwoners en maatschappelijke organisaties. Buurtbewoners die alsnog hun mening kenbaar willen maken, kunnen een mail sturen naar communicatie@rwm.nl.

Terug naar overzicht