Skip to main content

Tip: lever oude batterijen apart in

Wist u dat batterijen en apparaten met batterijen of accu's apart inleveren goedkoper, veiliger en beter voor het milieu is? 

Duurzamer en goedkoper

Op dit moment komen nog veel batterijen bij het restafval. Dat is jammer want voor restafval moet u betalen. U kunt batterijen en apparaten ook naar een milieupark of inleverpunt brengen. In de links verderop in dit bericht vindt u inleverpunten bij u in de buurt. 

Batterijen apart inleveren is ook duurzaam. In oude batterijen en apparaten zitten veel grondstoffen zoals ijzer, lood, zink, mangaan, nikkel en kobalt. Levert u ze apart in? Dan kunnen de grondstoffen opnieuw gebruikt worden. 

Brand

Als u accu's, apparaten en batterijen niet apart inlevert, is er een grotere kans dat ze kapot gaan. Dan kunnen ze brand veroorzaken. Het is dus veiliger om batterijen altijd apart in te leveren. 

Inleverpunten

U kunt batterijen en accu's gratis inleveren bij onze milieuparken, sommige supermarkten en winkels met een inleverpunt. Voor meer informatie gaat u naar onze milieuparken. Bekijk ook deze sites voor het inleveren van batterijen en het inleveren van lampen, grotere accu's en apparaten.

Hoe lever ik batterijen en apparaten in?

  • De meeste batterijen (AA en AAA) mogen gewoon los ingeleverd worden. 
  • Knoopcelbatterijen en de vierkante 9-voltbatterijen? Doe plakband op de boven- en onderkant. Dat voorkomt kortsluiting.
  • Lekkende batterij of accu? Pak ze met keukenrol of handschoenen, en bewaar ze in een zakje. 
  • Oude telefoon of tablet inleveren voor een nieuwe? Kijk of u gebruik kunt maken van inruilkorting. 
  • Nieuwe koelkast of TV? Sommige winkels nemen oude huishoudelijke apparaten mee als u dat vraagt. U kunt uw oude apparaten ook gratis inleveren bij onze milieuparken.

Meer informatie

U kunt meer informatie vinden op de websites van Doe maar ApartStibat, of Wat is mijn apparaat waard? 

Terug naar overzicht