Milieupark Milieupark Onze medewerkers op het milieupark adviseren u graag bij het storten van uw afval.
Deel deze pagina op:

Gemeente Beek heropent De Haamen

Wethouder Schoenmakers opent De Haamen

Vanaf woensdag 8 maart kunnen inwoners van de gemeente Beek voor het wegbrengen van oud papier, textiel, verpakkingsglas, PMD, grasmaaisel, kleine hoeveelheden grof tuinafval en taxussnoeisel terecht bij het milieuparkje aan De Haamen. Dit is op woensdag 8 maart a.s. om 14.00 uur geopend door wethouder Hub Schoenmakers.

Voorheen konden Beekse inwoners al bij De Haamen terecht voor het gratis aanbieden van grasmaaisel, PMD en taxussnoeisel (deze laatste enkel in de snoeiperiode tussen 15 juni en 31 augustus). Voor de overige afvalsoorten waren ze aangewezen op de milieuparken in de regio. Met de opwaardering van de brengvoorziening aan De Haamen kunnen inwoners hier nu ook oud papier, textiel, verpakkingsglas, en kleine hoeveelheden grof tuinafval kwijt. Het milieuparkje is het gehele jaar geopend op woensdagen van 14.00 tot 18.00 uur en op zaterdagen van 9.00 tot 12.00 uur. De inzameling van overige afvalstoffen blijft wel geconcentreerd in de grotere milieuparken.

Wethouder Hub Schoenmakers: “Met de opwaardering van de brengvoorziening aan De Haamen vergroten we het serviceniveau voor inwoners, aangezien zij de gangbare afvalsoorten nu dichter bij huis kwijt kunnen. Samen met de regiogemeenten hebben we het doel gesteld de komende jaren de hoeveelheid restafval terug te dringen van 123 kg naar 100 kg per persoon per jaar. We hopen dat deze maatregel zal bijdragen aan de doelstelling.”

Terug naar overzicht
Minicontainer rest Inwoners

Afvalscheiding

Afval scheiden is goed voor het milieu, maar ook voor u en uw portemonnee. Lees hier meer over hoe u verschillende afvalstromen kunt scheiden.

Brengvoorzieningen

Inwoners

Waar kunt u uw afval naartoe brengen? Lees meer over onze vijf milieuparken en de brengvoorzieningen in de Westelijke Mijnstreek.

Afvalinzameling

RWM zamelt uw huisafval in. Door middel van huis-aan-huisinzameling en ondergrondse containers voeren wij uw huisafval professioneel af.