Deel deze pagina op:

Nu ook je pak, in de zak!

Youtube

Vraag jij je ook af waarom het scheiden van je drankkartons zo belangrijk is? In onderstaande filmpje wordt dit haarfijn uitgelegd.

Het maken van verpakkingen kost veel grondstof en het is zonde om die grondstoffen te verbranden zodat ze niet meer herbruikt kunnen worden. Deponeer ze daarom niet bij het restafval, maar doe ze in de gratis verkrijgbare PMD-zakken.

Wij zien dat er jaarlijks pér inwoner nog 28 drankkartons in het restafval belanden. Die drankkartons worden dus niet meer gerecycled en idat is zonde. Daarbij betaald u voor restafval een hoog tarief, terwijl het gescheiden aanbieden van drankkartons gratis is.

Terug naar overzicht
Minicontainer rest Inwoners

Afvalscheiding

Afval scheiden is goed voor het milieu, maar ook voor u en uw portemonnee. Lees hier meer over hoe u verschillende afvalstromen kunt scheiden.

Brengvoorzieningen

Inwoners

Waar kunt u uw afval naartoe brengen? Lees meer over onze vijf milieuparken en de brengvoorzieningen in de Westelijke Mijnstreek.

Afvalinzameling

RWM zamelt uw huisafval in. Door middel van huis-aan-huisinzameling en ondergrondse containers voeren wij uw huisafval professioneel af.